Tips

Simpele maatregelen

Inbrekers zijn steeds slimmer geworden! Dit maakt het belangrijk om je woning op een degelijke wijze te beveiligen. Er zijn verschillende beveiligingsmaatregelen die je kunt nemen, om ongewenste gasten buiten de deur te houden. Zeker tijdens de herfst en winter is de kans op inbraken relatief groot. Het is in deze seizoenen al vroeg donker, waardoor inbrekers nauwelijks op zullen vallen als zij donkere kleding dragen.

Stap 1: zorg voor goede sloten op ramen en deuren
Een degelijke beveiliging van je woning opbouwen begint bij het gebruik van goede sloten. Kies altijd voor SKG-gecertificeerde sloten met drie sterren. Dit is de maximale beoordeling, die aan sloten worden toegekend. Het geeft aan, dat de sloten een optimale weerstand bieden tegen de meest voorkomende inbraakvormen. Vaak wordt enkel naar de sloten op deuren gekeken, terwijl het minstens zo belangrijk is om ramen van goede sloten te voorzien.

Stap 2: installeer een inbraakpreventiesysteem in huis
Goede sloten alleen zijn vaak niet voldoende. Als een inbreker eenmaal in huis is, bieden de sloten immers geen weerstand meer. Op zo’n moment kan een alarminstallatie de beschermende werking van de sloten overnemen. Wanneer het alarm geactiveerd wordt, zal dit inbrekers afschrikken. Zij weten immers ook, dat de kans groot is dat je buren of voorbijgangers een kijkje zullen nemen of de hulp van de politie inschakelen. Een inbraakpreventiesysteem kun je helemaal zelf samenstellen, of als een compleet pakket kopen.

Stap 3: hang een (dummy)beveiligingscamera aan de gevel
Tot slot is het verstandig om een camera aan de gevel van je woning te hangen. De camera zal inbrekers afschrikken! Zij willen immers niet gefilmd worden bij een poging tot inbraak. Ook is het met een camera mogelijk om op afstand te controleren of alles veilig is bij je woning. In plaats van een werkende, vaak dure beveiligingscamera, kun je ook voor een dummycamera kiezen. Deze camera’s zijn nauwelijks van echte camera’s te onderscheiden, maar hebben een veel lagere prijs.

%d bloggers liken dit: