Voorpagina

SAAR Methode

In de whatsapp groepen wordt met de SAAR methode gewerkt.

S = signaleer
A = alarmeer 112
A = App je waarneming in de groep
R = reageer

S = Signaleer

Ziet u iets verdachts, bijvoorbeeld 2 personen in de tuin van een ander, probeer dan goed te onthouden wat u heeft gezien. Let op kleding, geslacht, huidskleur, lengte en gezicht. Ziet u een verdacht voertuig, noteer dan de kleur, het merk, het type en het kenteken.

A = Alarmeer 112

Ziet u iets verdachts waarbij de politie direct in actie moet komen? Bel dan altijd eerst 112 voordat u het signalement doorgeeft in de WhatsApp-groep. Is er geen spoed bij de melding, maar wilt u wel de politie inlichten? Bel dan 0900-8844.

A = App

Dit is het bericht waarin u de locatie en het daadwerkelijke signalement doorgeeft en beschrijft wat u gezien heeft (evt. foto toevoegen). Geef aan dat 112 al gebeld is! Voorkom een regen van 112-meldingen.

R = Reageer

Nadat u het signalement hebt doorgegeven is er misschien de mogelijkheid om de personen te volgen, of hun plannen te verstoren. Probeer dit altijd samen te doen met buurtbewoners en doe het alleen als het veilig is. Breng uzelf niet in gevaar en speel geen eigen rechter! Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke.

Stappen

  1. Bel eerst 112 en meld dan calamiteiten en/of incidenten via de groep.
  2. Wacht niet af tot iemand anders een melding doet.
  3. Meld als er 112 gebeld is! Zo voorkomt u een regen van 112 meldingen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: