AlgemeenLaatste nieuws

Ook deel inwoners Den Hoorn via de knip Dijkshoornseweg – Kristalweg

Ongeveer 1.000 huishoudens in Den Hoorn kunnen straks gebruik maken van de “verkeersknip” tussen de Dijkhoornseweg en Kristalweg. Dat is de conclusie van een evaluatie door Delft nu de knip ongeveer anderhalf jaar in werking is.

Door de verkeersmaatregel kunnen inwoners van de wijk Harnaschpolder door middel van kentekenherkenning via de Kristalweg de Dijkshoornseweg oprijden. Andersom is het voor inwoners van Den Hoorn niet mogelijk om via de Kristalweg naar Delft te rijden. Deze maatregel is destijds genomen om sluipverkeer tegen te gaan. Sinds november 2016 is de doorgang alleen toegestaan voor langzaam verkeer, bestuurders met een ontheffing en hulpdiensten.

Om inwoners van Den Hoorn nu tegemoet te komen, wordt het ontheffingsgebied uitgebreid met de Hadrianuslaan en het noordelijk deel van de Dijkhoornseweg. Ook huishoudens in de Hoornse Hof in de wijk Voordijkshoorn en de meest noordelijke wijk van Den Hoorn tot aan de watergang kunnen straks over de Dijkshoornseweg naar de Kristalweg.

(Bron: wos.nl)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: