Inbraak beveiliging tips

1) Openbreken van deur of raam

Een de deur open wrikken. Of een raam. Met een schroevendraaier. Of de bekende koevoet. Wanneer geconstateerd is dat er niemand thuis is (of iedereen slaapt), zet de dief een kraak. Een raam kan op en neer gewrikt worden waardoor een kniksluiting (Zonder slot) uit de vergrendeling gewrikt kan worden. Een zwakke raamsluitingen of een deur met slechts één slot zijn met via methode zo open te maken.
Oplossing: Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk, doe de deuren en ramen op slot. Niet met slechts één sluiting, maar met alle twee of drie. Of plaats een anti- inbraakstrip.

Tip: Geef een inbreken geen ruimte om met een koevoet uw woning open te wrikken!

2) Gaatje boren, Ouderwets, maar effectief

Er wordt een gaatje geboord in het kozijn of een gat in de deur of raam (vlak onder het slot). Wanneer de sleutel nog in het slot zit kan bijvoorbeeld met behulp van ijzerdraad de sleutel via dat gat worden omgedraaid.
Oplossing: Haal altijd de sleutel uit het slot nadat het op slot is gedraaid.

3) Flipperen, inbraak met een bankpas

Stel dat de deur niet op slot gedraaid wordt, dan wordt volgens on de deur niet goed afgeloten maat zit deze alleen klem in het kozijn. Met het heen en weer bewegen van een pasje of stukje plastic (kaartje) tussen de deur en het kozijn de schoot van het slot terug drukken.
Oplossing: Draai dus altijd de deur op slot als u (even) van huis weggaat. Maar ook ‘s nachts als u gaat slapen.

4) Bulgaarse methode, inbraak door het cylinder er uit te trekken

Hierbij wordt het afdekplaatje (Wat vaal van zwak auminim is van de deur los getrokken, hierdoor steekt de cilinder aan de buitenzijde iets uit. Met een tang is deze dan afgebroken en er uit getrokken, met een bouwsleutel wordt de deur van slot gedraaid.
De oplossing ligt voor de hand: zorg dat de cilinder niet uitsteekt koop een veiligheidsschild.

5) Kerntrekken, met een schroef, een tang, in één minuut open

Deze manier van inbreken staat ook wel bekend als de Roemeense methode of cilindertrekken. De inbreker draait een geharde stalen schroef in de cilinder (sleutelgat) van het slot. Daarna wordt er met een tang of een speciaal cilindertrekapparaat zoveel kracht op de cilinder gezet dat deze door de trekkracht gewoon breekt. Daarna kan de deur eenvoudig geopend worden met een standaard bouwsleutel. En dit alles binnen één minuut.
De oplossing ligt ook hier voor de hand: zorg dat de cilinder niet uitsteekt koop een veiligheidsschild

 

De oplossingen lijken simpel maar worden vaak vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: